Handig om te weten

Showroom

Zien wat u koopt en bij wie:

  • Bezoek onze showroom op werkdagen van 9.00-16.30 uur
  • Buiten kantooruren is bezoek alleen op afspraak mogelijk!


Waarom

Kiest ook u voor Verdegro:

  • 24 Uurs service 
  • 10 jaar ervaring
  • Kwaliteit
  • Betrouwbaarheid
  • Gegarandeerd de goedkoopste
  • Showroom met deskundige adviseurs

Subsidie

Enkele tips:

  • Vraag altijd naar de voorwaarden
  • Er is geen garantie tot het verkrijgen van
  • De 15% subsidie loopt tot eind 2013, op=op

 

Installatie

Eenvoudig maar niet ongevaarlijk:

  • Lees de instructies aandachtig door
  • Als u twijfelt..STOP!
  • Laat u deskundig informeren
  • Een ervaren installateur staat voor U klaar

FAQ

De ervaring heeft ons geleerd dat veel mensen vragen hebben omtrent zonne-energie. Uiteraard staan wij u graag te woord en adviseren wij u telefonisch, aan huis of in onze showroom.

Voor de eenvoud hebben wij er toch voor gekozen om onze frequently asked questions (meest gestelde vragen) voor u op een rijtje te zetten. Zo kunt u zich zelf voorbereiden.

Veel gestelde vragen:

Wat is de beste plaats voor een zonnepaneel?
De opbrengst van een zonnepaneel is niet alleen afhankelijk van de grootte van de installatie. Ook de hellingshoek van het dak en de ligging van het dak ten opzichte van de zon zijn bepalend. Als de hellingshoek tussen de twintig en zestig graden ligt en de collector op het zuiden is gericht, is de opbrengst optimaal. Andere hellingshoeken en orientaties leiden tot opbrengstverliezen. Hoe groot dat verlies is ziet u in 'stap 1' van de adviesmodule.
Daarnaast moet het dakvlak vrij zijn van schaduw (denk aan bomen, schoorstenen, dakkapellen, etc). Schaduwwerking beinvloedt de opbrengst van het gehele systeem negatief. Zorg dat de installateur hiernaar kijkt voordat er een offerte wordt uitgebracht.
Hoe werkt een zonnepaneel?
Zonnecellen zijn meestal gemaakt van silicium. Silicium bestaat uit twee lagen. Onder invloed van licht gaat er tussen de twee lagen silicium een elektrische stroom lopen. Met een vakterm heten zonnepanelen daarom ook wel 'photovoltaïsche panelen' (uit het Grieks, phos betekent licht, en Volta is de eenheid van elektrische spanning).
In een zonnepaneel worden een aantal zonnecellen geschakeld en bij elkaar geplaatst tussen een glasplaat en een kunststof plaat. Zonnepanelen zijn meestal blauw tot zwart van kleur .
Kan ik zonnepanelen zelf monteren?

Ja, afhankelijk van hoe handig u bent, kan dat. Maar u kunt het ook laten doen door onze ervaren gecertificeerde installateurs die dagelijks door heel Nederland actief zijn.

Kan ik geld lenen voor de aanschaf van zonnepanelen?

Ja, als u geen budget heeft voor zonnepanelen, kunt u dat ook lenen. Doordat de Nederlandse overheid garant staat kan dit tegen een zeer goedkoop rentetarief. 

Krijg ik belastingvoordeel als ik zonnepanelen aanschaf?

Ja. Als u een set zonnepanelen plaatst, ontvangt u direct belastingvoordeel. Daar u zelf energie opwekt betaalt u geen belasting in tegenstelling tot de energie van het energiebedrijf. Hierover betaalt u ca. 12,9 cent belasting per kWh. Bij een gemiddeld gebruik van 3.500 kWh kan dit oplopen tot € 451,50 euro per jaar.

Waarom zijn jullie zonnepanelen goedkoper dan elders?

U koopt rechstreeks bij de groothandel/fabrikant. Daar wij niet alleen panelen voor huis aansluitingen verkopen, maar ook voor diverse andere mobiele toepassingen profiteert u mee! 

Welk onderhoud pleeg ik aan mijn zonnepanelen?

Geen. Onze producten zijn onderhoudsvrij. Doordat de panelen schuin worden geplaatst, regent vuil er bij de eerste regenbui gewoon weer vanaf. U hoeft dus niet met een schoonmaakdoek het dak op, alhoewel dit het rendement wel iets zal verhogen, denkende aan aanslag etc. Uiteraard kunt u ook een service contract met ons afsluiten; wij controleren jaarlijks de opbrengst, reinigen de panelenen en kijken of het systeem niet is aangetast.

Werken mijn apparaten wel goed op zonne-energie?

Ja. De opgewekte energie wordt via een omvormer, die op het stopcontact zit aangesloten, geschikt gemaakt voor de apparaten in huis. Schijnt de zon niet, dan zit u niet opeens zonder stroom. 

Zonnepanelen in het bewolkte Nederland?

Jazeker! Zonnepanelen krijgen niet alleen energie van het felle zonlicht op een mooie zomerdag, maar ook gewoon van daglicht. De zon aan de Franse riviëra geeft maar 1,5 keer meer energie dan diezelfde zon in het bewolkte Nederland. En wolken houden slechts een deel van het zonlicht tegen. Anders zou je op bewolkte dagen niets kunnen zien! Kortom, zonnepanelen werken ook uitstekend op bewolkte dagen.

Heb ik een vergunning nodig voor zonnepanelen?

Over het algemeen niet. U kunt de vergunningscheck online uitvoeren. Voor het plaatsen van zonnepanelen op monumenten en "beschermd stadsgezicht" is wel een bouwvergunning nodig. 

Hoe verdien ik mijn investering terug

Vanzelf. Investeren in zonnepanelen is niet goedkoop, maar niet investeren kost u nóg meer geld. De aanschaf van zonnepanelen verdient zichzelf altijd terug.

Hoe verreken ik m'n verbruik & opbrengst met het energiebedrijf?

Vanzelf. Zonnepanelen werken 's nachts niet, terwijl u wél energie verbruikt voor bijvoorbeeld de koelkast. Als uw set zonnepanelen voldoende vermogen heeft, zal deze overdag meer energie opleveren dan dat u op dat moment verbruikt. De koelkast werkt dan in de nacht op het overschot aan energie wat overdag is terug geleverd aan het electriciteitsnet. Overdag gaat de meter dus achteruit, 's nachts vooruit. Het verschil wordt automatisch verrekend!

Hoeveel panelen heb ik maximaal nodig?

Dit is afhankelijk van het energieverbruik. Dit verbruik kunt u terug vinden op de laatste eindafrekening van het energiebedrijf. Voor een snelle berekening kunt ue het jaarlijks energieverbruik in KWH delen door 0,9. De uitkomst is het totaal aantal watt aan zonnepalen welke u nodig heeft om het totale energieverbruik af te dekken en de terugverdientijd zo kort mogelijk te houden.

Is zonne-energie veilig?

Ja. Al onze producten zijn gecertificeerd, óók op het gebied van veiligheid. Dit betekent dat onze zonnepanelen even ongevaarlijk zijn als elk ander huishoudelijk apparaat.

Wat is het verschil tussen een zonnepaneel en een zonneboiler?
De zon geeft warmte en licht. Om zonnestroom op te wekken gebruikt u een zonnepaneel. Dit paneel zet licht om in stroom. Om zonnewarmte op te wekken (meestal voor warm tapwater) gebruikt u een zonneboiler. De zonneboiler zet de straling van de van de zon om in warmte.
 
Als de stroom uitvalt, neemt de zonnestroom installatie het dan over?
Nee. De omvormer die aan het electriciteitsnet is gekoppeld moet zichzelf -vanwege veiligheidsmaatregelen- uitschakelen als de stroom uitvalt. Zonnestroom installaties die met een accu werken kunnen wel gewoon doorwerken.
 
Is een zonnepaneel altijd gekoppeld aan het electriciteitsnet?
Er is een stand-alone variant en een netgekoppelde variant. Het stand-alone systeem slaat overtollige energie op in een accu. Deze variant is geschikt voor plekken waar het elektriciteitsnet ontbreekt of een aansluiting te duur is. Het netgekoppelde systeem is aangesloten op het elektriciteitsnet en sluist de energie die u niet gebruikt terug naar het energiebedrijf. Wat u opneemt en teruglevert aan het elektriciteitsnet, wordt door uw energiebedrijf verrekend.